GÂNDUL LIVE. Raluca Turcan: „PSD a reușit să creeze decalaje uriașe între cei cu venituri foarte mari și cei cu venituri foarte mici”

Publicat: 30 03. 2021, 22:09
Actualizat: 06 04. 2021, 14:14

This browser does not support the video element.

„PSD a reușit să creeze decalaje uriașe între cei cu venituri foarte mari și cei cu venituri foarte mici”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, în direct la Gândul Live. Potrivit acesteia, soluțiile fostelor guvernări au destabilizat bugetul.

Ministrul Muncii: „PSD a reușit să creeze decalaje uriașe între cei cu venituri foarte mari și cei cu venituri foarte mici”

Raluca Turcan spune că PSD a creat o serie de decalaje uriașe între angajații care lucrează în sistemul public și au venituri foarte mari, respectiv cei care au salarii foarte mici.

„În sistemul public, la fel că în sistemul de pensii, PSD a reușit să creeze decalaje uriașe între cei cu venituri foarte mari și cei cu venituri foarte mici. Noi am decis că sporurile inventate să nu fie continuate. Nu se mai dau sporuri într-un mod total ilogic. Nu se poate să avem oameni care lucrează în același birou, în aceleași condiții, iar unii să aibă sporuri foarte mari. Din discuțiile cu oamenii am observat 2 extreme”, a explicat Turcan.

Despre reintegrarea asistaților 

Potrivit ministrului Muncii, printre cei 413.000 de beneficiari de asistență sociala din România, circa 157.000 sunt copii care beneficiază de acesta prin intermediul părinților. Demnitarul subliniază că dintre aceștia, cea mai mare parte sunt neșcolarizați, situație care trebuie schimbată prin politici statale de integrare în zona educației și piața muncii.

„Printre cei 413.000 de beneficiari de asistență socială, aproximativ 157.000 sunt copii beneficiari de ajutor social prin părinți, iar dintre acești copii, cea mai mare parte sunt neșcolarizați. Atunci te întrebi ce modele au în jurul lor. Ne întrebăm cine e mai vinovat, omul din jurul lor sau statul care nu face nimic pentru a-i ajuta pe aceștia. Autoritățile locale nu evaluează corespunzător modul în care se acordă ajutoarele sociale. Doar 20% dintre cei care fac inspecții sociale în România au studii de specialitate. Asistență socială a fost privită ca o corvoadă, nimeni nu și-a pus problema de a ajuta acești oameni integral, de a scoate copiii și adulții din acele medii defavorizate”, a spus ministrul muncii.