GÂNDUL LIVE. Soția medicului-erou, declarații exclusive: „Evoluția este cu foarte multe semne de întrebare” / „Să vă rugați pentru el!”

Publicat: 16 11. 2020, 13:33

This browser does not support the video element.

Alina Denciu, soția medicului-erou Cătălin Denciu, care nu a ezitat să intre în flăcări pentru a încerca să salveze pacienții prinși în iadul incendiului de la ATI COVID al Spitalului Județean Piatra Neamț, a vorbit, exclusiv la GÂNDUL LIVE, despre starea soțului ei!

„Este deja tratat, dar nu știu mai multe, adică evoluția este foarte, foarte lungă, cu foarte multe semne de întrebare și primele zile sunt oricum critice.

Așa că poate când o să am o oază de speranță voi avea mai multă putere să dau declarații.

Să vă rugați pentru el, să-i transmiteți putere, ceea ce încerc și eu să fac”, a declarat Alina Denciu la GÂNDUL LIVE.

Ministrul Sănătăţii, informații despre medicul transferat în Belgia: „Este stabil în acest moment”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că medicul Cătălin Denciu este stabil în acest moment, dar critice sunt primele trei zile de tratament.

A ajuns ieri, în jurul orei 12.00. S-a efectuat o procedură de dializă. S-a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Critice sunt cele trei zile pe care le avem în tratament. Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură şi un protocol în arsuri. Aşteptăm evaluări în fiecare zi. Seara la 18 avem nişte informări pe care le face corpul medical de acolo”, spune Nelu Tătaru.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Neamţ, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secţia cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienţii intubaţi.

România, cel mai mic buget pentru Sănătate din UE! Statul nu investește în prevenție

România alocă 5,6% din PIB pentru Sănătate și ocupă ultimul loc din UE. Bugetul a crescut în ultimii ani, dar și cheltuielile s-au înmulțit.

De asemenea, statul nu investește în medicina de familie și în prevenție, iar managerii spitalelor nu sunt pregătiți.