Gaura din buget la șase luni de guvernare PSD. Fostul șef al ANAF: 1,4 miliarde de lei lipsă la încasări

Publicat: 19 07. 2017, 13:13
Actualizat: 19 07. 2017, 15:24

„Nu am cunoștință de niciun reproș! Probabil faptul ca la sfârșitul lunii iunie s-a înregistrat un deficit de 1.4 mld pe încasări, justificate de astfel prin prisma reducerilor de cotă de acciză, cota tva și trecerea de la impozitul pe profit la impozitul pe specific și respectiv la impozitul pe venit, a dus la această decizie, pe care o respect și nu vreau să o comentez!”, a declarat Bogdan Stan, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai precizat că a aflat despre decizia de demitere din Monitorul Oficial.

Stan a fost demis marți de către premierul Mihai Tudose din funcția de șef ANAF, în locul său fiind numită Mirela Călugăreanu.

Premierul Mihai Tudose a declarat în data de 10 iulie, după ședința coaliției de guvernare, că următoarea analiză „pe cifre” a activității ANAF va avea loc peste o lună.

Tudose a avut două runde de discuții cu ANAF-ul, Antifrauda și Ministerul de Finanțe, după numirea sa ca șef al Executivului, în cadrul cărora a identificat un set de soluții. De asemenea, Mihai Tudose a spus că Bogdan Stan are la dispoziție pentru a-și dovedi eficiența la conducerea ANAF „începând cu azi fiecare zi”.

Stan a fost numit șef ANAF în luna ianuarie 2017, după demisia lui Dragoș Doroș din fruntea instituției.