George Țucudean se retrage din fotbal, la doar 29 de ani, din cauza problemelor de sănătate. „Cel mai bine a fost să mă opresc”

Publicat: 13 10. 2020, 21:45
Actualizat: 13 10. 2020, 21:50
Fotbalistul George Tucudean s-a retras din activitate, la doar 29 de ani

George Țucudean a anunțat că a luat decizia să se retragă din fotbal, la doar 29 de ani, din cauza problemelor de sănătate. Ultima dată, a evoluat pentru clubul CFR Cluj.

George Țucudean a suferit, anul trecut, două operații la inimă, la o clinică din Austria, ablații, intervenții noninvazive pentru eliminarea unor „focare” care provocau extrasistole, scrie GSP.

Aceste intervenții chirurgicale l-au ținut departe de teren, o perioadă de timp, dar apoi a mai încercat să evolueze, până a decis să-și încheie cariera de sportiv profesionist, pentru a evita un nou caz Ekeng.

„Ferească Dumnezeu, am fi putut vedea cazuri precum cel al lui Ekeng (fotbalist dinamovist care a murit pe teren, în urma unor probleme cardiologice, pe 6 mai 2016)! Am luat decizia să mă retrag, pentru că nu se știe niciodată. Pentru binele meu, cel mai bine a fost să mă opresc”, a declarat Țucudean, pentru Antena Sport.

Echipele la care a evoluat George Țucudean:

Dinamo
UTA
Standard Liege
Charlton
FCSB
ASA Tîrgu Mureș
Pandurii
Viitorul
CFR Cluj

Trofeele câștigate de George Țucudean:

5 titluri în Liga 1 (3 cu CFR Cluj, 1 cu Viitorul, 1 cu FCSB)
2 Cupe ale României (1 cu FCSB, 1 cu Dinamo)
2 Supercupe ale României (1 cu Dinamo, 1 cu CFR Cluj)
1 Cupă a Ligii (cu FCSB)