Germania solicită ca vaccinul BioNTech/Pfizer să fie aprobat în UE „înainte de Crăciun”

Publicat: 15 12. 2020, 16:01
Actualizat: 06 04. 2021, 15:17
Germania solicită ca vaccinul BioNTech/Pfizer să fie aprobat în UE „înainte de Crăciun” / Sursă Foto: Shutterstock

Germania solicită Agenției Europene a Medicamentului (EMA) să lucreze „mai repede” pentru a autoriza vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech înainte de Crăciun. Declarația a fost făcută de ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Vaccinul, deja a autorizat în Marea Britanie şi Statele Unite

Vaccinul a fost deja autorizat în Marea Britanie şi Statele Unite, care au început deja campaniile de vaccinare.

Scopul nostru este să avem autorizaţia înainte de Crăciun, astfel încât să putem începe vaccinarea anul acesta, inclusiv în Germania. În cele din urmă, EMA decide, relatează presa germană.

Agenţia lucrează deja non-stop, a declarat luni directorul, EMA Emer Cooke, adăugând că o decizie ar trebui să fie luată înainte de 29 decembrie.

Germania şi-a înăsprit măsurile de carantină la nivel naţional în urma unui acord la care s-a ajuns în weekend între cancelarul Angela Merkel şi premierii celor 16 landuri.

Un lockdown parţial instituit la începutul lunii noiembrie nu a reuşit să oprească un al doilea val de infecţii. În prezent, toate magazinele, cu excepţia celor esenţiale, sunt închise iar şcolarii se vor întoarce în marea majoritate la învăţarea de la distanţă.

UNICEF cere ca profesorii să fie vaccinați împotriva COVID-19 cu prioritate

UNICEF a cerut luni ca personalul didactic să aibă prioritate la administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 pentru ca actul predării să se poată desfășura cu prezență fizică, iar școlile să poată să rămână deschise.

Fondul Internațional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite cere, prin intermediul unui comunicat, ca profesorii și învățătorii să fie vaccinați imediat după personalul sanitar din prima linie și categoriile de risc, cele două grupuri care vor fi primele vaccinate în majoritatea ţărilor, informează site-ul Agerpres.

„Pandemia de COVID-19 a făcut ravagii în educaţia copiilor din întreaga lume. Vaccinarea profesorilor este un pas cheie. Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor rămân la decizia guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate o perioadă prelungită de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizaţi”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.