Germania va introduce marți restricții suplimentare la granița cu Franța

Publicat: 28 02. 2021, 16:22
Actualizat: 06 04. 2021, 15:00
Germania va introduce marți restricții suplimentare la granița cu Franța

Germania va aplica de marţi restricţii mai dure la trecerea frontierei către departamentul francez Moselle, adăugat duminică pe lista celor unde Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a consemnat apariţia unor „zone cu versiune (de coronavirus – n. red.) îngrijorătoare”, informează dpa.

Intrarea în Germania din zonele vizate este interzisă

Intrarea în Germania din zonele respective este interzisă, cu câteva excepţii, cum ar fi şoferii de camioane şi unii lucrători esenţiali.

Autorităţile centrale din Germania au clasificat ca zone de risc 15 alte ţări şi regiuni, printre care Cehia şi Tirolul austriac.

Măsurile au produs luna aceasta cozi lungi pe şoselele către frontiera germană.

Comisia Europeană a apreciat că restricţiile sunt disproporţionate şi nu se încadrează în limitele convenite de Uniunea Europeană.

Angela Merkel, după summitul liderilor europeni: „Toți am fost de acord că ne trebuie un certificat digital care să ateste vaccinarea”

Pașapoartele de vaccinare care permit oamenilor să călătorească fără restricții în statele blocului comunitar, în ciuda pandemiei, vor fi disponibile cel mai probabil înainte de începerea verii, a afirmat cancelarul german Angela Merkel, după summitul liderilor europeni pe tema călătoriilor în UE.

„Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel, adăugând că și  Comisia ar avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.