Aproape 150.000 de români s-au programat în noile cabinete de vaccinare cu Pfizer. În ce județe mai sunt locuri disponibile, Capitala fiind ocupată în totalitate

Aproape 150.000 de români s-au programat în noile cabinete de vaccinare cu Pfizer. În ce județe mai sunt locuri disponibile, Capitala fiind ocupată în totalitate
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 28/02/2021, 14:35
Actualizat: 28/02/2021, 15:29

De sâmbătă dimineață până duminică, la ora 13.00, 145.981 de români s-au programat la cele 130 de cabinete care se deschid luni,1 martie, în toată țara, pentru vaccinarea cu serul de la Pfizer a persoanelor vulnerabile, conform datelor oferite de platforma RoVacinare.

Județe în care mai sunt locuri disponibile pentru programare, în acest moment, sunt Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Suceava, Teleorman și Vrancea.

Așadar, 130 de cabinete noi devin operaționale, de la 1 martie, pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, aici urmând să fie vaccinate 156.000 de persoane în următoarele 20 de zile. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, au anunțat, vineri, autoritățile.

Programarea pentru vaccinare s-a putut realiza. începând de sâmbătă, 27 februarie, fiind adresată persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Luni, ajung în România peste 200.000 de doze de vaccin Pfizer

O nouă tranșă, de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech vor ajunge luni în România și vor fi livrate, pe cale aeriană, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, anunță Mediafax.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV) luni sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara și sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă..

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară. Un număr de 60.840 de doze de vaccin rămân la Centrul Național de Stocare București. La Centrul Regional de Depozitare Brașov ajung 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj – 28.080 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanța – 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova – 23.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iași – 28.080 doze; iar la Centrul Regional de Depozitare Timișoara – 24.570 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

A fost record de înscrieri la vaccinare anti-COVID! Câți români s-au înscris în ultimele 24 de ore

De teama introducerii pașaportului de vaccinare anti-COVID la nivel european, românii s-au înghesuit să se înscrie pe platforma de vaccinare, sâmbătă, marcând un record în 24 de ore!

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat sâmbătă, potrivit antena3.ro, că s-a marcat un record de înscrieri la nivelul unei singure zile.

Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! 302 de persoane/minut programate până la ora 14:00”, a anunțat CNCAV.

109.800 de persoane s-au programat până la ora 14.00 pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro, pentru a se vaccina în noile cabinete organizate pentru administrarea serului produs de asocierea Pfizer-BioNTech.

Bilanț COVID-19: 2.830 de cazuri noi și 63 de morți. Presiune mare pe ATI: 1.000 de bolnavi la Terapie Intensivă

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.830 de cazuri noi de COVID-19 și 63 de decese. Presiunea este mare, duminică, pe secțiile de terapie intensivă din țară, numărul bolnavilor depășind, din nou, 1.000.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 801.994 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 740.352 de pacienți au fost declarați vindecați, informează Mediafax.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens