Ghiță: DNA și-a făcut o listă de „cetățeni indignați”, care să facă denunțuri în anumite dosare

Publicat: 19 03. 2018, 21:45

„Acest DNA și-a făcut o listă de cetățeni indignați, cetățeanul care nu există, Serghei Petruș. Sunt cei pe care i-au agățat în diverse dosare. La întrebarea: Colaborați cu noi, recunoașteți? «Da, recunosc». «Dar zi și ceva de Ghiță». După ce au intrat în această chestiune, devin un fel de acoperiți. Am înțeles că prin lege, SRI, SIE, direcția de informații din MAI fac ofițeri acoperiți după reguli, după proceduri. DNA azi e noua Securitate, are acești acoperiți – nu pot să le spun ofițeri – înregistrări, ascultări, tehnică, fără niciun fel de control parlamentar”, a declarat fostul deputat Sebastian Ghiță, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Sebastian Ghiță a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care polițiștii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut.

Ghiță a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiță a prezentat un act de identitate și un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat polițiștilor actele reale.

Până acum, statul român nu a finalizat demersurile pentru extrădarea sa.