Gigi Nețoiu, condamnat în martie 2014 în dosarul „Transferurilor”, va fi eliberat condiționat

Publicat: 23 12. 2015, 14:12

Magistrații Tribunalului Mehedinți au respins, miercuri, recursul formulat de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Drobeta Turnu Severin de eliberare condiționată a lui Gigi Nețoiu, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul „Transferurilor”.

Decizia instanței este definitivă.

În prezent, Gigi Nețoiu este internat la un spital din Timișoara, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, după ce în urmă cu zece zile a făcut infarct în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, unde era încarcerat.

Sorin Crudiu, avocatul lui Nețoiu, a declarat că acesta va rămâne internat în spital aproximativ două luni, el având nevoie de recuperare după operație.

În urma deciziei Tribunalului Mehedinți, Administrația Penitenciarelor va trebui să retragă personalul care îl păzește pe Nețoiu în spital.

În 13 decembrie, Gigi Nețoiu a suferit un infarct în timp ce se afla încarcerat la Secția externă din localitatea Vânjuleț a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, unde ispășea în regim deschis pedeapsa cu închisoarea de trei ani și patru luni, în dosarul „Transferurilor”.

Astfel, fostul acționar al FC Dinamo și Universitatea Craiova a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin, după care a fost transferat la Spitalul Municipal Timișoara.

Pe de altă parte, în urmă cu nouă zile, Judecătoria Drobeta Turnu Severin a judecat și a admis cererea de eliberare condiționată depusă, în 4 noiembrie, de Gigi Nețoiu.

Cererea admisă de Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost a treia depusă de Nețoiu în ultimele luni, celelalte două nefiind admise.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gigi Nețoiu, în martie 2014, la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. În același dosar au mai fost condamnați Cristi Borcea și Ioan Becali la câte șase ani și patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani și opt luni, Gheorghe Copos – trei ani și opt luni, Mihai Stoica – trei ani și șase luni, Jean Pădureanu – trei ani și patru luni și Gheorghe Popescu – trei ani, o lună și zece zile.