Ginerele lui Băsescu a accidentat un bătrân pe motociclu, în Capitală

Publicat: 02 04. 2013, 20:42
Actualizat: 06 07. 2016, 12:45

Bogdan Ionescu, zis și Syda, soțul Elenei Băsescu, a accidentat ușor un bătrân de 73 de ani, care circula pe un motociclu. Accidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 11.30, pe bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală, între Piața Romană și Piața Victoriei.

După primele cercetări, Bogdan Ionescu nu s-ar fi asigurat la schimbarea benzii de mers și a acroșat motociclul pe care se deplasa bătrânul, a declarat pentru gândul Ioana Stancu, purtătoarea de cuvânt a Brigăzii Rutiere din București.

Ionescu l-a transportat pe bătrân la spitalul Elias, unde și-a lăsat datele personale și a sunat Poliția. Bătrânul are o fractură la glezna stângă și o contuzie abdominală.

În acest moment, conform procedurii, pe numele lui Bogdan Ionescu s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale, ceea ce înseamnă că nu s-a deschis încă dosar penal, decizia urmând să fie luată după finalizarea cercetărilor.

„Vinovăția urmează să se stabilească în urma expertizei la fața locului. În funcție de numărul de zile de spitalizare sau de îngrijiri medicale de care va avea nevoie persoana accidentată, se stabilește dacă se deschide dosar penal”, a mai spus Ioana Stancu.

Pentru deschiderea unui dosar penal pentru vătămare din culpă, este necesar ca victima să aibă nevoie de cel puțin 10 zile de spitalizare sau îngrijiri medicale.