Girafa din fața muzeului „Grigore Antipa”, distrusă de vandali

Publicat: 22 08. 2012, 13:41
Actualizat: 29 07. 2014, 20:58

Girafa din fața Muzeului Grigore Antipa din Capitală, o statuie care a devenit, recent, un simbol al acestei instituții, a fost distrusă în noaptea de sâmbătă spre duminică, au declarat pentru Mediafax reprezentanți ai muzeului.

„În noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 august 2012, persoane necunoscute au vandalizat girafa din fața Muzeului „Grigore Antipa”. Aceasta era girafa care s-a plimbat pe la pasajul din Piața Universității în cadrul proiectului «Muzeul Antipa… invadează mediul urban» și cea care v-a întâmpinat atunci când ați venit în vizită. Le mulțumim tuturor celor care s-au pozat alături de ea și celor care s-au purtat decent cu ea. Sperăm ca în viitor să avem suficiente fonduri pentru a o restaura”, se arată pe pagina oficială de Facebook a muzeului.

Reprezentanții Muzeului Antipa au declarat că a fost depusă o sesizare la poliție, iar în cursul zilei de miercuri echipa care a realizat girafa va evalua costurile unei eventuale restaurări.

Girafa – realizată dintr-un amestec de spumă și rășină și cu o înălțime de 4,5 metri – a fost prima dată expusă, în iunie anul trecut, la Universitate, pentru a fi apoi plasată la intrarea în Muzeul Antipa, după redeschiderea acestuia.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a fost închis pentru renovare și modernizarea expoziției permanente în ianuarie 2009 și redeschis pe 17 septembrie anul trecut. Actualul patrimoniu al muzeului este format din colecții zoologice, de minerale și roci, paleontologice și etnografice. În urma colectărilor realizate de specialiști din țară și străinătate, a donațiilor și achizițiilor, colecțiile muzeului au sporit permanent, astfel că, în prezent, ele cuprind peste 2 milioane de piese, dintre care circa 2.000 sunt expuse.