GOOGLE DOODLE – WINSOR MCCAY, caricaturist american. Aventurile lui LITTLE NEMO IN GOOGLE-LAND. VIDEO

Publicat: 15 10. 2012, 09:23
Actualizat: 29 07. 2014, 22:17

GOOGLE îl omagiază, printr-un GOOGLE DOODLE spectaculos, pe WINSOR MCCAY, un caricaturist și desenator american, cunoscut pentru benzile desenate cu Little Nemo (Micul Nemo), un băiețel purtat, în vis, printr-o lume fantastică.

GOOGLE DOODLE-ul pregătit de GOOGLE pentru WINSOR MCCAY se numește „LITTLE NEMO in GOOGLELAND” (Micul Nemo în țara lui Google) și prezintă aventurile personajului lui WINSOR MCCAY, care „cade” din pat și este purtat printre stele și nori, ajungând până la urmă într-un bazin cu apă. În acel moment, Micul Nemo își dă seama că totul a fost un vis.

WINSOR MCCAY (26 septembrie 1869-26 iulie 1934) este cunoscut în special pentru benzile desenate cu „Little Nemo”, dar și pentru desenul animat „Gertie dinozaurul” (1914).

WINSOR MCCAY are GOOGLE DOODLE cu LITTLE NEMO. Cum arătau desenele create acum 107 ani

WINSOR MCCAY a fost un artist foarte prolific, lucrările sale inspirându-l chiar și pe Walt Disney.

DOODLE-ul pregătit de GOOGLE pentru WINSOR MCCAY este special din cel puțin două puncte de vedere. În primul rând, animația se întinde pe mai multe ecrane, nu se limitează la primul ecran, ca până acum. Abia după ce utilizatorii trec prin toate aventurile lui „Little Nemo” pot să afle informații despre Winsor McCay. În al doilea rând, Doodle-ul nu marchează o dată exactă de la nașterea ori moartea celui omagiat: data de 15 octombrie 2012 a fost aleasă pentru că acum se împlinesc 107 ani de la prima bandă desenată cu „Little Nemo”.