Gorjeni anchetați penal de Poliție după ce au fost filmați lovind violent doi cai de la o căruță

Publicat: 25 09. 2013, 16:29
Actualizat: 28 09. 2018, 02:16

Doi bărbați din județul Gorj sunt anchetați penal de Poliție după ce au fost filmați lovind violent cu un bici caii înhămați la o căruță, animalele fiind extrem de obosite și în imposibilitatea de a mișca atelajul din loc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Imaginile respective, postate pe internet, au fost studiate, miercuri, de către polițiști, șeful Poliției Târgu Cărbunești, comisarul Ion Buculea, precizând corespondentului MEDIAFAX că cei doi au fost identificați, chiar dacă nu își recunosc faptele decât parțial.

Conform acestuia, unul dintre bărbați are 32 de ani, iar celălalt 60, cel mai în vârstă fiind și cel care neagă vehement implicarea sa în incidentul respectiv.

Cei doi bărbați apar în imaginile respective cu o căruță trasă de doi cai pe malul unui râu, de unde intenționau să ia nisip și bolovani. Unul dintre animale este lovit în mod repetat cu un bici pentru a se ridica și a pune căruța în mișcare, celălalt cal primind mai puține lovituri.

Ambii bărbați suspecți sunt din comuna Aninoasa, ei fiind duși, miercuri, la secție pentru audieri. Cei doi riscă ori o amendă penală ori închisoare de până la trei ani, Parchetul fiind cel care va dispune o soluție în acest dosar.