Grădina zoologică din Brașov, redeschisă publicului după doi ani

Publicat: 06 10. 2014, 17:55
Actualizat: 06 10. 2014, 17:58

Grădina zoologică din cartierul brașovean Noua a fost închisă în iunie 2012, pentru realizarea de lucrări de reamenajare și extindere în valoare totală de peste 31 de milioane de lei, din care 22 de milioane de lei finanțare de la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, iar restul, 8,8 milioane de lei, de la bugetul local.

Lucrările de extindere și modernizare au fost făcute în cadrul Programului „Implementarea și realizarea proiectelor de investiții în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”.

„Mă bucur că în sfârșit am reușit să finalizăm acest proiect început în urmă cu patru ani și care nu a fost deloc ușor. Redeschidem astăzi (n.r. – luni) Grădina Zoologică Brașov, dar vor urma și alte etape în modernizarea acestui obiectiv. Am finalizat proiectul derulat împreună cu Ministerul Mediului, însă mai trebuie să dotăm planetariul cu aparatură, mai sunt lucruri de făcut în următoarea perioadă în interiorul clădirii pentru păsări exotice și reptile, trebuie să aducem mai multe animale, și toate acestea se vor derula în viitor. Este un proiect important atât pentru noi, cât și pentru brașoveni și turiști, pentru că vorbim în primul rând de o schimbare de concept, de la o simplă grădină zoologică unde poți vedea niște animale, la un spațiu de agrement și instruire”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

El a mai spus că aceasta este „cea mai modernă grădină zoologică din România și va deveni și cea mai vizitată grădină zoologică din România”.

„Ne-am propus să atragem foarte mulți copii, iar cu dotările pe care le avem și pe care le vom mai avea, ei pot să petreacă aici chiar și o zi întreagă, împreună cu părinții sau cu colegii de clasă și profesorii”, a precizat Scripcaru.

Săptămâna aceasta, copiii au acces gratuit la grădina zoologică.

Lucrările de reamenajare au început în 4 noiembrie 2010, Grădina Zoologică din Brașov fiind extinsă de la o suprafață de patru hectare la zece hectare.

De asemenea, au fost amenajate o bucătărie furajeră (construcție ce are ca scop prelucrarea centralizată a hranei necesare fiecărei specii din grădina zoologică), un planetariu, un spital veterinar, birouri, o cofetărie și un spațiu de joacă supravegheat.

Totodată, au fost construite o „casă cu ocol” – o gospodărie cu curți interioare cu animale și păsări domestice (găini, rațe, curci, gâște, prepelițe, bibilici, iepuri, nutrii, oi și porci) – și un adăpost țarc pentru lei și tigri.

De altfel, toate spațiile pentru animale au fost modernizate și reamenajate.

Grădina zoologică poate fi vizitată din octombrie până în februarie, zilnic, între orele 9.00 și 18.00, iar în perioada martie-septembrie, între orele 9.00 și 20.00. Prețul unui bilet de intrare pentru adulți este 10 lei, iar pentru copii, elevi și studenți – 5 lei.