Grădiniță din Brașov, trecută în scenariul roșu după ce trei cadre didactice au fost confirmate cu Covid-19

Publicat: 25 09. 2020, 01:37
Sursă FOTO - ilustrativ: Pixabay

Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 din Brașov a trecut, joi, în scenariul roșu de funcționare, după ce trei cadre didactice au fost confirmate cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Brașov, citat de Mediafax, activitățile se vor desfățura online pe o perioadă de 14 zile.

În două județe, numărul cazurilor noi cu Covid-19 s-a dublat, în ziua în care s-a înregistrat un record absolut la ATI

În ceea ce privește raportarea pe județe, din 1.639 de cazuri noi raportate cu Covid-19, municipiul București a raportat cel mai mare număr de cazuri în ultimele 24 de ore, fiind urmat de Galați, Bacău și Constanța. La polul opus, județul Mehedinți a raportat cel mai mic număr de noi cazuri.

Municipiul București a raportat 281 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. A fost urmat de județul Galați (83), Bacău (82). Față de bilanțul de ieri, numărul acestora aproape s-a dublat. Se observă o creștere importantă și în Constanța (82). La polul opus, județul Mehedinți a raportat doar 3 noi cazuri cu Covid-19.

În ceea ce privește reconfirmarea pacienților infectați cu Covid-19, județul Brașov a raportat 38 de noi cazuri, în timp ce Caraș-Severin și Olt nu au raportat nicun caz de Covid-19.

România, printre statele UE cu o evoluție foarte îngrijorătoare a pandemiei de COVID-19. A 12-a evaluare de risc a Centrului European pentru Controlul Bolilor

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat, joi, evaluarea actualizată a riscurilor în ceea ce privește pandemia de COVID-19, cu date valabile la data de 13 septembrie, document care plasează România printre cele șapte țări unde trendurile înregistrate provoacă mari îngrijorări.

În aceste cazuri, ECDC recomandă implementarea de intervenții nefarmaceutice mai stricte, singurele în măsură să reducă riscul mortalități de la ridicat la moderat.

România este inclusă în grupul țărilor care înregistreză o evoluție care provoacă o mare îngrijorare, cu rate de notificare mari sau în creștete la cazurile mai vechi și, prin urmare, o proporție crescută a cazurilor spitalizate și severe.

În această categorie, valabilă la 13 septembrie, au fost incluse, alături de România, șase state UE, respectiv Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Malta și Spania.