Grenade găsite într-o ghenă de pe un bulevard principal din Baia Mare

Publicat: 15 02. 2012, 09:46
Actualizat: 16 02. 2012, 05:53
Două grenade au fost găsite, miercuri, în Maramureș, una fiind descoperită într-o pungă din plastic în centrul municipiului Baia Mare, pe un bulevard intens circulat.

Două grenade au fost găsite, miercuri, în Maramureș, una fiind descoperită într-o pungă din plastic în centrul municipiului Baia Mare, pe un bulevard intens circulat, transmite corespondentul MEDIAFAX

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Maramureș a informat joi, printr-un comunicat de presă, că una dintre grenade ar fi putut exploda, în pofida faptului că era destul de oxidată.

Prima descoperire a fost făcută la orele amiezii, când Petru P., din localitatea maramureșeană Desești, a anunțat Poliția că în timp ce cosea fân, la aproximativ 500 de metri în fața locuinței a găsit o grenadă. Aceasta era ruginită, însă era în stare de funcționare. Polițiștii au depozitat-o într-o ladă cu nisip până când o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș o va transporta în buncărul special amenjat în cadrul instituției.

Descoperirea celeilalte grenade a creat mai multă panică, pentru că aceasta se afla lângă o ghenă dintr-o zonă aglomerată a municipiului Baia Mare, fiind ambalată într-o pungă din plastic. Un bărbat a alertat rapid echipele de intervenție pentru că s-a gândit că ar putea să explodeze.

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare a IPJ Maramureș, din cadrul Serviciului de Arme și Explozibili, care a constatat că grenada era de tip defensiv și nu avea încărcătură explozivă. Și aceasta a fost ridicată de reprezentanții ISU Maramureș, care au precizat însă că nu prezenta un pericol pentru locatari. Poliția încearcă să afle cine a aruncat grenada la gunoi. (Mediafax)