Grevă japoneză în penitenciarul Gherla

Publicat: 10 08. 2018, 13:42

This browser does not support the video element.

Liderul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor din Penitenciarul Gherla, Ovidiu Bota, a declarat că angajații cer plata orelor suplimentare și stoparea împuternicirilor ilegale.

„Angajații Penitenciarului Gherla și ai Secției Exterioare Cluj-Napoca a penitenciarului au declanșat greva japoneză și poartă, vineri, banderole albe pe brațe în semn de protest față de situația din sistem și cer îmbunătățirea condițiilor de muncă. Ministrul Justiției, Tudor Toader a promis îmbunătățirea acestor condiții de muncă, dar bugetul pentru investiții a fost înjumătățit. Cerem plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor cere și demiterea ministrului Tudorel Toader pentru situația în care a ajuns sistemul penitenciar”, a spus Bota.

Potrivit acestuia, în cazul în care revendicările nu vor fi satisfăcute, angajații din penitenciare vor continua acțiunile de protest, care pot culmina cu refuzul de a intra în serviciu în penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar.

„La Penitenciarul Gherla avem deficit de personal. Deși s-au promis angajări, ministrul Justiției nu s-a ținut de cuvânt. Noi avem 480 de cadre angajate și necesarul ar fi de 620 pentru ca activitățile să decurgă normal. Sunt situații în care colegii mei rămân singuri într-un post în care se cer doi angajați”, a precizat Bota.