Grevă la Salina Slănic. „Oamenii sunt deciși să continue, chiar dacă nu-și vor lua salariile deloc”. Ce se va întâmpla cu comenzile de sare

Publicat: 26 02. 2018, 11:08
Actualizat: 02 10. 2018, 20:56

Oamenii nu s-au mai blocat în subteran, ci au ales să protesteze în curtea unității.

Liderul de sindicat al Salinei Slănic, Alexandru Drăgoi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 212 angajați continuă greva, salariații spunând că sunt deciși să nu întrerupă această formă de protest până când nu vor avea salariile mărite.

„Nu ne-am mai blocat în subteran ca să nu ne punem viața în pericol. Greva e în curtea unității. Suntem 212 angajați. Oamenii sunt deciși să continue, nu vor să renunțe la grevă, chiar dacă riscă să nu-și ia salariile deloc”, a declarat Drăgoi.

Potrivit acestuia, din cauza grevei, sare pentru deszăpezire nu a fost livrată, zeci de camioane fiind la poarta minei.

„Sunt camioanele aici. Joi am mai livrat ceva sare. Acum e o comandă de la Compania Națională de Drumuri de 3.000 de tone de sare și de la primării de alte 1.000 de tone. Primăriile au spus că se mai descurcă cu ce au. Activitatea aceasta e blocată”, a spus liderul de sindicat.

Și mina turistică, unde sute de persoane veneau în weekend pentru concentrația mare de aerosoli naturali, este închisă.

Protestul la Salina Slănic a fost declanșat marțea trecută, când angajații s-au prezentat la serviciu, dar au refuzat să lucreze. Directorul Sucursalei Slănic Prahova, Anghel Belea , declara atunci că salariații sunt nemulțumiți de salarii.

Miercuri seara protestul de la Salina Slănic a fost suspedat după discuții între sindicaliști și reprezentanți ai Ministerului Economiei, iar vineri a fost reluat. Angajații de la Salina Slănic anunțau atunci că de luni intenționează să se blocheze în subteran.

Salina Slănic livrează sare pentru deszăpezirea principalelor artere de circulație, principalul client fiind CNADNR.