Grup de susținere pe Facebook pentru eleva din Covasna care a purtat o bentiță tricolor

Publicat: 21 03. 2013, 16:28
Actualizat: 30 07. 2014, 19:14

La câteva zile după ce a purtat la școală o bentiță tricoloră, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, eleva din județul Covasna a ajuns eroină pe Facebook. Mai mulți internauți i-au sărit în ajutor și au lăudat gestul ei „de curaj”.

Mai mult, câțiva dintre susținătorii adolescentei au organizat și un eveniment pe Facebook, creând o pagină specială. Aici au anunțat că sămbătă, 23 martie, de la ora 17.00, va avea loc un protest în Piața Universității, pentru Sabina Elena, cu titlul de „Alături de Sabina”.

Totodată, organizatorii le cer persoanelor care doresc să participe la manifestație să aibă la ei și un tricolor, dar să protesteze pașnic.

Până la momentul difuzării acestei știri, peste 800 de persoane și-au confirmat prezența la protestul de sâmbătă, mulți dintre ei fiind suporteri ai echipelor de fotbal din București.

Tot în semn de susținere, mai mulți utilizatori și-au schimbat fotografia de profil cu poza Sabinei Elena purtând tricolorul românesc.

Sabina Elena a decis să vină la școală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentiță în culorile steagului românesc, în timp ce restul colegilor purtau cocarde în culorile drapelului maghiar. Acest gest i-a adus nu doar jigniri din partea colegilor și a profesorilor, dar și amenințări cu moartea.