Grupul deputaților PSD are un nou lider, după ce Daniel SUCIU a devenit ministru al Dezvoltării

Publicat: 25 02. 2019, 15:53

Decizia luată, luni, de social-democrați vine în contextul în care liderul grupului Daniel Suciu a fost numit vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru numirea lui Daniel Suciu în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, precum și cel al lui Răzvan Cuc în funcția de ministru al Transporturilor.

Cei doi au depus, vineri, jurământul de învestitură în funcția pentru cele două portofolii.

 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 februarie a.c., următoarele decrete:

– Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice;

– Decret pentru numirea în funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru-Răzvan Cuc, ministrul transporturilor”, informează Administrația Prezidențială.

În iunie 2017, Simonis a rămas fără funcția de secretar al grupului deputaților PSD. Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților a propus atunci ca deputatul de Timiș să nu mai ocupe funcția de secretar al grupului, acesta având doar calitatea de membru de partid.

Deputatul PSD de Timiș nu a semnat o moțiune de cenzură ce-l viza pe Sorin Grindeanu. El a afirmat la acea vreme că excluderea premierului Grindeanu din PSD nu este statutară.

 

foto: cdep.ro