Guran: Nu am salariu de la USR. Din ce se va întreține fostul viitor: „Nu sunt bogat, am niște rezerve…”

Publicat: 21 01. 2020, 11:25

„Nu sunt bogat, am niște rezerve din care pot trăi ceva timp. Când nu mai am bani, ma angajez și eu, ca orice om, îmi caut o slujbă”, a declarat Moise Guran, la Digi 24.

El a adăugat că se va angaja atunci când se vor termina rezervele, peste vreun an sau mai mult „în funcție de cheltuieli”.

Referitor la planurile sale pe plan politic, fostul jurnalist a spus că vrea „să negocieze lucruri”.

„Sunt un idealist care a ales un partid de idealiști și care vor să schimbe lumea venind cu un mod cu totul diferit de a face politică. Am idei și persuasiune”, a explicat Guran.

Acesta a mai spus că a fost sunat de Dan Barna și Dacian Cioloș care i-au făcut propunerea să intre în politică.

„M-a sunat Dan Barna, m-a sunat și Dacian Cioloș, mi-au explicat niște lucruri, mi-au făcut o propunere. Răspunsul meu a fost: Vorbiți în primul rând în partidele voastre pentru că s-ar putea să aveți o opoziție față de mine. Partidele USR și PLUS au primit bine propunerea asta. S-a făcut birou național. Eu am făcut declarațiile respective după biroul național”, a completat Guran.

El a mai povestit cum au decurs discuțiile cu cei doi lideri de partid.

„Mi-au pus întrebări, de ce vreau să fac asta, cum am putea lucra împreună. Eu le-am cerut un singur lucru: să spună foarte clar că aceste partide vor fuziona, iar până atunci ei se vor comporta ca un singur partid. Pentru că niciun PNL care să facă singur guvernare nu e lipsit de pericole”, a conchis Moise Guran.

Miercurea trecută, Moise Guran a participat a ședința Biroului Național al USR. Acesta și-a exprimat intenția de a se înscrie în partid, renunțând la meseria de jurnalist.

Jurnalistul a declarat, întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, că în cazul în care îi va fi propus acest lucru, atunci va candida, chiar și la prezidențiale. 

El a precizat că nu are intenția de intra în competiția pentru alegerile locale din partea Alianței USR-PLUS, dar se va implica activ în campanie.