Guvernul crește ajutorul la încălzirea cu gaze și acordă ajutor financiar și la energia electrică

Publicat: 27 08. 2013, 22:51
Actualizat: 29 09. 2018, 12:03

Cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale va fi majorat pentru a acoperi creșterea cu 6 % a prețului la gazele naturale, iar persoanele și familiile cu venituri reduse vor primi ajutoare, cuprinse între 48 lei și 240 lei, pentru încălzirea cu energie electrică.

Prevederile au fost adoptate printr-o ordonanță de urgență în ședința de marți a Guvernului.

Astfel, în perioada sezonului rece 2013 – 2014, ca urmare a creșterii de prețuri la gaze naturale și energie electrică, va fi menținut sistemul actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuințelor cu energie termică în sistem centralizat.

Totodată, cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale va fi majorat pentru a asigura acoperirea creșterii de 6 % a prețului la gazele naturale.

Familiile sau persoanele cu venituri între 155 lei și 615 lei/persoană vor primi, în premieră, ajutoare pentru încălzirea cu energie electrică variind între 48 și 240 lei.

Ancheta socială va fi mijlocul de verificare a îndeplinirii condițiilor de acordare a ajutoarelor în situațiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative.