Hamilton, pe locul trei în topul celor mai bine plătiți piloți din F1

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 20 03. 2012, 17:57
Britanicul Lewis Hamilton ocupă locul trei în topul celor mai bine plătiți piloți actuali din Formula 1, după finlandezul Kimi Raikkonen și spaniolul Fernando Alonso, informează The Sun.

Britanicul Lewis Hamilton, care și-a prelungit, vineri, cu cinci ani contractul cu echipa McLaren, ocupă locul trei în topul celor mai bine plătiți piloți actuali din Formula 1, după finlandezul Kimi Raikkonen și spaniolul Fernando Alonso, informează The Sun.

Valoarea noului contract al lui Hamilton este de 70 de milioane de lire sterline. Pilotul ar mai putea obține 25 de milioane de lire sterline dacă va câștiga titlurile mondiale și încă 50 de milioane de lire sterline din contracte de sponsorizare. Lewis Hamilton, în vârstă de 23 de ani, va avea în acest sezon un salariu de bază de 10 milioane de lire sterline, cu 2 milioane de lire sterline mai mare decât cel mai lui Jenson Button (Honda), ceea ce îl face să fie și cel mai bine plătit britanic din F1.

Dintre piloții care vor concura în sezonul 2008 al Campionatului Mondial de Formula 1, Hamilton va fi depășit la salariu doar de Raikkonen (Ferrari, 24 de milioane de lire sterline) și Alonso (Renault, 12 milioane de lire sterline). Însă cei trei au salarii mai mici decât cel pe care l-a avut Michael Schumacher înainte de a se retrage, în 2006 – 30 de milioane de lire sterline.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro