IAȘI: Angajații dați afară de la Socola se pun la dispoziția altor spitale în lupta cu COVID-19

Publicat: 31 03. 2020, 13:29
Actualizat: 07 04. 2021, 02:26
Sursă Foto: Pixabay

Asistenții și infirmierii care au fost dați afară de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași au anunțat, marți, că sunt la dispoziția unităților sanitare din județul Iași. Cele 82 de cadre medicale susțin că vor să își ajute colegii în lupta cu noul coronavirus.

La o zi după ce au fost dați afară de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, după expirarea celor 90 de zile de perioadă de probă, asistenții și infirmierii care au rămas fără loc de muncă au anunțat, printr-un comunicat de presă, că sunt la dispoziția spitalelor din Iași.

„Noi, personalul medical demis de la Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi, aducem la cunoştinţa tuturor unităţilor sanitare din judeţul Iaşi că suntem la dispoziţia acestor structuri medicale. Suntem pregătiţi să fim în prima linie COVID-19 şi suntem pregatiţi să fim alături de cei ce au nevoie de noi în lupta cu noul coronavirus”, se arată în comunicatul cadrelor medicale.

Potrivit acestuia, asistenții și infirmierii doresc să fie „luaţi în considerare pentru a intra în rândurile celor care trebuie să fie alături de populaţia afectată”.

Astfel, cei demiși de la Institutul de Psihiatrie Socola fac un apel către autorități: „Pe lângă faptul că ne dorim statutul câştigat corect prin concurs, vrem să participăm alături de colegii noştri la lupta împotriva acestei pandemii”.

Cele 80 de cadre medicale de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași au fost anunțate luni că le-au încetat contractele de muncă, după ce le-au expirat cele 90 de zile de perioadă de probă.