ÎCCJ amână procesul lui Darius Vâlcov până la primirea motivării CCR pe completurile specializate

Publicat: 17 09. 2019, 10:25

Magistrații instanței supreme au amânat (decizie luată cu majoritate), marți, dosarul în care Darius Vâlcov a fost cercetat pentru trafic de influență și spălare de bani, deoarece Curtea Constituțională nu a motivat decizia pe completurile specializate. Vâlcov nu s-a prezentat la termenul de marți.

Următorul termen va avea loc pe 15 octombrie.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict între Parlament și ÎCCJ și a anunțat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluționate în prima instanță înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finanțelor și fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, în primă instanță, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la opt ani de închisoare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile.