Iliescu: Prezența lui Băsescu la o reuniune a PD îl compromite ca șef al statului

Publicat: 15 02. 2012, 11:01
Actualizat: 26 07. 2012, 01:48
Președintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a declarat, astăzi, că participarea șefului statului, Traian Băsescu, la reuniunea PD de prezentare a candidaților în euroalegeri „îl compromite ca șef al statului, cu un anumit statut, conferit de Constituția României".

 

Președintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a declarat, astăzi, că participarea șefului statului, Traian Băsescu, la reuniunea PD de prezentare a candidaților în euroalegeri „îl compromite ca șef al statului, cu un anumit statut, conferit de Constituția României“.

„Dânsul ( Traian Băsescu, n.r.) din nou ignoră o prevedere constituțională expresă. Din momentul în care a fost ales în fruntea țării, el a devenit președintele românilor, și nu al unui segment, al unui partid, deci prezența domniei sale la o reuniune a PD îl compromite ca șef al statului, cu un anumit statut, conferit de Cosntituția României“, a declarat Ion Iliescu.

Ion Iliescu a declarat că, în opinia sa, „este nepotrivită prezența președintelui la o adunare electorală, pentru că este vorba despre declanșarea campaniei electorale și prezentarea candidaților proprii ai unui partid în campanie“.

Mai mult pe www.mediafax.ro