Imagini de necrezut de pe Transalpina. Stratul de zăpadă ajunge la patru metri – VIDEO

Publicat: 09 05. 2019, 15:38

Potrivit reprezentanților DRDP Craiova, stratul de zăpadă ajunge la patru metri pe tronsonul Rânca-Obârșia Lotrului, acolo unde utilajele acționează pentru deszăpezire, în vederea reluării circulației rutiere.

Stratul de zăpadă, acumulat din iarnă, este mai înalt decât utilajele cu care muncitorii intervin pentru deszăpezire. Ultima ninsoare în zonă a fost în 1 mai.

„Lucrăm la deszăpezire, ca să redeschidem tronsonul de drum între Rânca și Obârșia Lotrului, unde stratul de zăpadă este de patru metri. Am ajuns cu deszăpezirea la vârful Urdele, cel mai înalt punct al unui drum național din România. Se acționează cu două utilaje și cu autofreze. Este zăpadă acumulată pe toată perioada iernii și în zonă a nins foarte mult. Ultima ninsoare a fost în 1 mai și atunci s-a depus un strat de cel puțin 70 de centimetri”, a declarat Cristi Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Craiova.

Deocamdată nu se știe data la care Transalpina va fi redeschisă circulației rutiere.

„Momentan nu putem spune o dată de reluare a circulației până nu asigurăm toate condițiile necesare. Vom anunța însă în timp util când se va relua circulația pe Transalpina”, a spus Cristi Tudor.

Transalpina este închisă circulației rutiere încă din luna octombrie 2018.