IMUNI LA CORONAVIRUS. Ipoteza unui celebru medic din Italia: „Virusul ar putea ocoli această zonă!”

Publicat: 25 03. 2020, 07:28
Coronavirus

Un reputat medic din Italia a lansat o ipoteză controversată. Profesorul Massimo Galli, șeful Departamentului de boli infecțioase de la spitalul Sacco din Milano, a declarat că este posibil ca unele popoare din Africa să fie imune la Covid-19. Pe continentul african au fost confirmate până acum doar 1.400 de cazuri de coronavirus, jumătate fiind în Africa de Sud.

Teoria nu a fost confirmată, dar numărul redus de cazuri de pe continentul african i-ar putea da dreptate medicului italian, scrie Il Giornale. Unele voci spun că vremea caldă din Africa a contribuit la suprimarea virusului, deși nici această teorie nu a fost probată.

”E o diferenţă de caracteristici ai receptorilor virusului pentru anumite popoare africane. E o ipoteză de studiat. La noi nu sunt imigranţi africani internaţi. Poarta de intrare a virusului poate fi diferită în funcţie de etnicitate. De exemplu, la asiatici şi europeni e deschisă uşa pentru virus, africanii au aceste uşi închise sau parţial închise. E doar o ipoteză, însă dacă e adevarată, dezastrul ar evita mai multe zone sărace din lume“, a declarat medicul Galli.

Africa de Sud este cea mai afectată țară de pe continentul african, cu 554 cazuri de coronavirus, dar fără niciun deces, până în prezent.