În acest an, angajații MAI beneficiază de decontarea concediului de odihnă

Publicat: 31 03. 2018, 13:12
Actualizat: 31 03. 2018, 13:19

„Soluția decontării a fost necesară întrucât din cauza regulilor de protecție a datelor cu caracter personal și a celor instituționale cu privire la angajații din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, așa cum este prevăzut pentru celelalte categorii bugetare. Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului prevăzut la art. 25 din Legea-cadru nr. 153/2017, referitor la limitarea sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor și a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite”, precizează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Interne are deja prevăzută suma necesară decontării cheltuielilor pentru concediile de odihnă în rețeaua națională de turism, în bugetul pentru 2018.

Totodată, angajații MAI vor beneficia de prevederile legii concediului paternal în condițiile în care, până acum, nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 făcea referire strictă la personalul asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

„De asemenea, prin Legea nr. 80 din 28 martie 2018 a fost eliminată restricția instituită de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017, care prevedea că instituțiilor și autorităților publice, indiferent de modul de finanțare și subordonare, li se interzice achiziționarea de autoturisme și mobilier. Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa anul acesta autospeciale în valoare de 120 de milioane de lei pentru structurile sale operative”, potrivit sursei citate.