În cât timp s-a reluat traficul feroviar în urma deraierii unui tren în România

Publicat: 08 02. 2016, 18:32

Potrivit unui comunicat transmis luni de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, angajații instituției au făcut lucrările finale de reparații și de verificare a liniei și a componentelor infrastructurii, precum și operațiunile de eliberare a zonei, astfel încât circulația trenurilor s-a reluat în condiții de siguranță.

Compania a redeschis luni, la ora 17.00, circulația feroviară între stațiile Dej – Jibou, care asigură legătura directă cu nordul țării.

Reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în intervalul în care traficul feroviar a fost închis au fost afectate de întrerupere 14 trenuri pe zi – marfare și de călători de diferite ranguri.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, zece vagoane din componența unui tren marfar care transporta sare au deraiat în stația Lețca, județul Sălaj, nefiind înregistrate victime, însă traficul a fost blocat. Transbordarea călătorilor, între stațiile Dej și Jibou, a fost asigurată cu mijloace auto puse la dispoziție de CFR SA și CFR Călători.

Trenul avea în componență 29 de vagoane, plus locomotiva.