În rechizitoriul compus în cazul lui Dan Diaconescu, procurorul Bocșan dă citate din Flaubert, Pleșu și Cristian Tudor Popescu: cum a plăsmuit „domnul” Dan intrigi politice complicate

În rechizitoriul compus în cazul lui Dan Diaconescu, procurorul Bocșan dă citate din Flaubert, Pleșu și Cristian Tudor Popescu: cum a plăsmuit „domnul Dan intrigi politice complicate
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 11:14

Dan Diaconescu a plăsmuit complicate intrigi politice,prezentându-se ca o inocentă și imaculată victimă a acestora cuscopul evident de a părea un apostol al luptei epice cupoliticienii, imagine de care s-a folosit magistral pentru a-șimarca scopurile personale, susțin procurorii DNA.În rechizitoriulprin care procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pepatronul și realizatorul OTV Dan Diaconescu, document obținut deMEDIAFAX, procurorul îi citează, în preambul, pe pianistul DanGrigore, pe comentatorul Cristian Tudor Popescu sau pe filosofulAndrei Pleșu, folosindu-se de referiri ale celor trei la”fenomenul” și conduita OTV, cu scopul de a creiona o imagine ainculpatului.

Procurorul de caz Gheorghe Bocșan afirmă apoi că, deși nu existăacte care să ateste legătura executivă între Diaconescu și OTV -singurele sale calități raportate la postul TV fiind acelea deproprietar al unei importante cote din părțile sociale și derealizator de emisiuni, Diaconescu este „însuși OTV”.”Parafrazându-l pe Flaubert, Diaconescu Cristian Dan este însușipostul OTV – este creatorul lui, este vedeta ce îi susțineimaginea, este patronul (deținând peste 80 la sută din părțilesociale pe care le administrează), este omul care decide, în fapt,politica de programe, este omul-orchestră”, afirmă procurorulBucșan în rechizitoriul înaintat judecătorilor.

Pentru a sublinia puterea pe care „creația” lui, OTV, i-o dădealui Diaconescu, procurorul afirmă: „Presa este o a patra putere înstat, iar televiziunea este brațul ei armat”. Mai mult, în opiniasa, o amenințare serioasă din partea unei televiziuni „are putereade a îngrozi”. În acest cadru, procurorul descrie fapta de șantajasupra primarului din comuna Zărand, Ion Moț, de care-i acuză peDiaconescu și pe Doru Pârv, „de profesie clarvăzător”.

Procurorul își construiește acuzația aducând mai întâi argumentepentru a susține că un reporter al OTV, Mihaela Moise, a fosttrimis de la București, cu mașina postului, pentru a strânge”informații compromițătoare” despre activitatea lui Ion Moț. Unadintre presupusele acuzații ale reporterului OTV la adresaprimarului de Zărand ar fi aceea că ar avea 70 de „căsuțe devacanță” împreună cu fostul premier Adrian Năstase.

Simultan, soția lui Moț a devenit clienta serviciilor declarvăzător prestate de Doru Pârv, plătindu-i acestuia 25.000 deeuro pentru un ritual „exorcizant și, probabil, expiatoriu” menitsă-l protejeze pe fiul ei de moartea într-un accident de mașină.Rechizitoriul descrie pe larg ritualul, în timpul căruia copilul,”așezat pe un covor roșu”, a fost înfășurat cu trei feluri de ațăroșie de Doru Pârv, în timp ce clarvăzătorul „se mișca pe o orbităcirculară în jurul tânărului” intonând o „incantație” într-o limbă”irecognoscibilă”. Aflând de la rudele chestionate de jurnalistă întimpul vizitei ei în Zărand despre demersul jurnalistic al OTV,primarul a încercat să afle intențiile celor de la postul deteleviziune. Cunoscând relația soției sale cu Doru Pârv, primarull-a contactat pe acesta, în vara lui 2009, pentru a-i cerelămuriri. Astfel, Ion Moț a aflat că tăcerea OTV-ului și blocareaanchetei începute împotriva sa costă 200.000 de euro, sumă scăzutăînsă, după discuții „la București”, până la 150.000 de euro.

A început un șir de discuții și negocieri redate de-a lungul azeci de pagini în rechizitoriul întocmit, protagoniștii acestorafiind Doru Pârv, primarul Ion Moț, șoferul lui Dan Diaconescu, ofemeie „ruptă din dracu, de vreo 40 de kile” – așa cum estedescrisă de Pârv – pe nume Diana Voiculescu, având funcția de”directoare” la OTV și patronul OTV însuși. Conform acestora,primarul din Zărand plătește rapid 40.000 de euro, însă ajungeîntr-un impas în obținerea restului de bani. Apar impasuri,Diaconescu ajunge să comunice pe post că „urmează” dezvăluirisenzaționale despre primarul din Zărand, se propune cedarea unorterenuri în locul banilor cash ceruți însă cei acuzați de șantaj nuacceptă, se discută codat, față în față, la telefon, prin sms-urisau în mașini, toate convorbirile fiind interceptate deanchetatori, sesizați în urma denunțului lui Ion Moț.

Într-una din conversații, Pârv îl anunță pe Moț că Diaconescu”nu duce mai departe contractul”, mesaj tradus de Moț prinîntrebarea „Și Diaconescu vrea să dea alea?”. „Da, măi, da’ i-amdat 40.000. (…) No, spune-i că eu mă țin de cuvânt, că nu-s acumacopil de două zile! Deci cum m-am ținut de cuvânt până acuma, cănu… dacă aș avea, mâine dimineață i i-aș da. Că nu mă uit la ei,dracu’ să-i ducă de bani”.
Din discuțiile redate de procuror în rechizitoriu apar informațiiși despre un posibil „șantaj” la primarul Aradului, Gheorghe Falcă,finul președintelui Băsescu, demersul fiind însă condiționat derezultatul alegerilor din decembrie 2009.

Pentru a-l face pe primarul din comuna arădeană să înțeleagă lace se expune dacă nu se ține de cuvânt și nu plătește și restul debani, Doru Pârv ajunge să-i spună acestuia, într-o discuție, că OTVeste „ca un malaxor”. „Acolo știi cum îi? Ca un malaxor. Când aiintrat te-a tocat Dumnezău și sufletul tău… și mie nu-mi trăbăașa ceva”, îi spune Pârv lui Moț.
Pârv ajunge chiar să-i recomande primarului Moț diverși agențiimobiliari care să-l ajute să vândă din sutele de hectare de terenagricol pe care le deține în zonă pentru a plăti diferența dindatoria către Diaconescu.Banii așteptați de la Moț sunt luați îndiscuție de Diaconescu și directorul general al OTV, DianaVoiculescu, într-o discuție despre situația financiată a postuluiTV, redată și ea în rechizitoriu.
Moț nu a mai apucat să plătească restul de bani către Diaconescu șiOTV, atât șeful postului cât și Doru Pârv fiind reținuți și apoiarestați.Într-o altă secțiune a rechizitoriului, procurorulvorbește despre cea de-a doua acuzație de șantaj la adresa luiDiaconescu, asupra organizatorilor jocului Eurotombola.(Mediafax, Ovidiu Vanghele,[email protected])

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Viorica de la Clejani, în stare gravă cu COVID! Ce s-a întâmplat cu ea în...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
“Prințișorul Craiovei”, ATACAT brutal de cei care îi sunt alături: “Un maimuțoi cu aere de...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Ce se întâmplă dacă nu plătești rovinieta și treci pe unde sunt camere. Toți șoferii...
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
VIDEO. Un mire din Băile Felix și-a fracturat coloana după ce prietenii lui l-au aruncat...
Viorica de la Clejani, în stare gravă cu COVID! Ce s-a întâmplat cu ea în...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Lovitură DEVASTATOARE pentru ING sau Banca Transilvania! S-a terminat, o bancă URIAȘĂ vine în România!...
Vești bune pentru angajații români de la 1 ianuarie. Statul dă zile libere în plus...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului. Doliu în lumea muzicii ușoare românești: A MURIT
Lacrimi de durere! Viorica de la Clejani, pe patul de spital, cu COVID. Cum se...
E DESCOPERIREA MOMENTULUI! O plantă din care se face vin are EFICIENȚĂ MAXIMĂ anti-coronavirsus
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...