Începe sezonul de schi în stațiunea Covasna

Publicat: 18 12. 2012, 17:20
Actualizat: 26 03. 2019, 10:07

Sezonul de schi în stațiunea Covasna începe joi, după ce Primăria din localitate a deschis, în această iarnă, o nouă pârtie, cu o lungime de 1.000 de metri, iar la sfârșitul anului trecut a dat în folosință o altă pârtie, de 480 de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Viceprimarul orașului Covasna, Thiesz Janos, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că pârtia de o mie de metri a fost amenajată, după ce la sfârșitul anului trecut a fost dată în folosință o altă pârtie, de 480 de metri.

Potrivit sursei citate, joi va începe sezonul de schi în stațiune, pe ambele pârtii.

La finele săptămânii trecute, la Băile Șugaș – Sfântu Gheorghe a fost deschis sezonul, aici schiorii având la dispoziție o pârtie cu o lungime de 500 de metri și una de 250 de metri, dotate cu teleschi, instalație de nocturnă și tunuri de zăpadă.

De asemenea, la baza pârtiilor au fost montate camere de filmat.

Primarul orașului Covasna, Lorincz Zsigmond, declara că amenajarea pârtiei de schi cu o lungime de 1.000 de metri costă aproximativ 700-800.000 lei.

Primăria stațiunii Covasna a finalizat, la sfârșitul anului trecut, lucrările de amenajare a unei pârtii de schi de 480 de metri, pentru începători.

Covasna este cea mai renumită stațiune balneo-climaterică din țară pentru tratarea afecțiunilor cardio-vasculare, orașul având mai multe hoteluri și pensiuni, un spital de profil cardiologic, cu baze de tratament de profil moderne.