Incident grav în Munţii Făgăraş. Un bărbat a murit după ce a alunecat și s-a izbit de stânci

Publicat: 03 01. 2022, 22:47

Un incident cumplit s-a produs în zona vârfului Capra, din munții Făgăraș. Un turist de 61 de ani a aluneca pe o pantă înghețată mai bine de 400 de metri. Din nefericire, bărbatul a murit, informează salvamontiștii

Turistul era din Cluj-Napoca și se afla pe munte împreună cu fiul său și încă un tânăr.

La coborâre de pe creasta Șaua Caprei, bărbatul a alunecat și s-a dus la vale, pe gheață, câteva sute de metri. În cădere s-a lovit de stânci de mai multe, ori, ultima dată – foarte violent – la aproximativ 200 m de locul de unde s-a oprit, lângă Bâlea Lac.

Persoanele care erau cu el au sunat la 112, însă salvamontiștii sibieni nu au putut salva viața bărbatului.

Fiul bărbatului reușise să ajungă într-o zonă sigură, dar celălalt însoţitor a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor, care l-au dus în apropierea cabanelor.

O altă persoană a alunecat pe o porțiune de 200 de metri pe un versant din Munții Bucegi. Victima a suferit numeroase fracturi și contuzii

O altă persoană s-a dezechilibrat și a alunecat 200 de metri pe un versant din Munții Bucegi, potrivit salvamontiștilor din Prahova. Accidentul a avut loc duminică după-amiază, în zona Valea Gălbinele, iar victima, o femeie, a suferit numeroase fracturi și contuzii.