INFIRMIER de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, acuzat că ar fi bătut doi pacienți. Scenele ar fi avut loc sub privirile polițiștilor

Publicat: 02 05. 2023, 14:50
Sursă Foto - ZiaruldeIasi

Este anchetă la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, unde un infirmier este acuzat că ar fi bătut doi pacienți.

Infirmierul a ajuns în atenția superiorilor, dar și a polițiștilor după ce Avocatul Poporului a primit o sesizare și a anunțat imediat autoritățile.

Este vorba despre un bărbat de 40 de ani care a fost protagonistul unui scandal într-un cunoscut club din Iași și a ajuns la camera de gardă a Institutului Socola, însoțit de polițiști și Jandarmi.

În sesizarea care a ajuns la avocatul poporului se menționează că bărbatul era agitat, sub influența băuturilor alcoolice și că a fost lovit de angajatul spitalului.

Conducerea spitalului a anunțat că sunt verificate și toate imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Polițiștii aflați la locul incidentului nu au intervenit

Tot în sesizare este menționat și faptul că scenele violente s-ar fi petrecut de față cu polițiștii și jandarmii care nu ar fi intervenit.

Conducerea unității medicale a transmis că regulamentul de ordine interioară interzice cu fermitate un astfel de comportament din partea unui angajat al spitalului.

Mai mult decât atât, în aceeași sesizare, infirmierul este acuzat că ar fi bătut și un al doilea pacient, potrivit ProTv.

Astfel, infirmierul s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă.

De asemenea, o comisie de disciplină din cadrul unității medicale desfășoară propria anchetă, iar infirmierul riscă desfacerea contractului de muncă.