INFRASTRUCTURĂ. S-a semnat contractul pentru cea mai așteptată autostradă din România! VIDEO

Publicat: 11 05. 2020, 17:20
INFRASTRUCTURĂ. S-a semnat contractul pentru cea mai așteptată autostradă din România! VIDEO / Sursa FOTO: https://i.ytimg.com

Cea mai așteptată autostradă din România începe să prindă contur o dată cu semnarea contractului pentru un nou tronson de drum. Primul ministru Ludovic Orban s-a grăbit să anunțe că infrastructura rutieră reprezintă o prioritate zero pentru autorități.

Luni, 11 mai, la Pitești, în prezenţa premierului Ludovic Orban, s-a semnat contractul pentru secţiunea 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti.

„Nu am aplaudat semnarea contractului. O să aplaud dacă acest contract va fi finalizat în cele mai bune condiţii şi de preferat înaintea termenelor stabilite acolo. 12 luni proiectarea şi patru ani execuţia mie mi se pare o perioadă de timp prea lungă”, a spus Orban, după semnarea actelor.

Proiectul tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, parte a autostrăzii A1 care va lega Bucureştiul de Nădlac, are o lungime totală de 122,11 kilometri. Sibiu-Pitești este divizat în cinci secţiuni care traversează judeţele Sibiu, Vâlcea şi Argeş.

Secţiunea 5, între Curtea de Argeş și Piteşti, va avea 30,35 kilometri, de la km 91+761 până la km 122+110.

Potrivit CNAIR, valoarea estimată a secţiunii dintre Piteşti şi Curtea de Argeş este de 1.834.035.567 de lei, fără TVA, cu o durată a contractului de 120 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.