ÎNGERUL PĂZITOR din Lada, satul din Teleorman unde SĂRĂCIA e la ea acasă. Copiii și bătrânii FLĂMÂNZI primesc mese calde la cantina bisericii

Publicat: 12 10. 2018, 12:04
Actualizat: 13 02. 2019, 15:17

În urmă cu trei ani, preotul Florin Danu a observat că mulți dintre copiii care locuiau în satul Lada nu beneficiau de o masă caldă la ei acasă. Așa că a înființat o asociație de binefacere și, prin intermediul ei, a început să asigure în fiecare zi câte un prânz celor mici. Apoi i-a inclus și pe bătrânii singuri din localitate în program. Astfel, de trei ani, în cantina bisericii din satul Lasa, 35 de copii și 35 de bătrâni primesc zilnic o masă caldă.

Pe lângă această primă inițiativă de a sprijini comunitatea, părintele Danu a venit cu o altă idee: oamenii nu au nevoie doar de hrană materială. Ci și de hrană pentru spirit. Așa că a început să țină în biserică cursuri de limba engleză și de limba și literatura română.

Acum, preotul și-a propus să construiască trei case de tip familial, în care să poată fi găzduiți copiii abandonați, bătrânii singuri și femeile alungate de acasă.

El a declarat pentru Mediafax că face acest efort din dorința de a veni în completarea sprijinului pe care autoritățile îl acordă celor aflați în situații vulnerabile și că, bineînțeles, are nevoie și el de sprijin pentru a-și duce la bun sfârșit planul.

„E important să facem asta pentru că mulți oameni din Teleorman ar avea nevoie de așa ceva. De un loc în care să se simtă în siguranță, atunci când nu mai sunt soluții. Proiectul a început deja de săptămâna trecută, când am demarat construcția celor trei case de tip familial. Evident că avem nevoie și de sprijin. Am reușit să facem rost de cărămida necesară și de de o parte din fier, însă e nevoie de bani pentru betonul din stație și pentru cherestea. La fel și pentru manoperă,dar cu ajutorul lui Dumnezeu vom rezolva și asta”, a spus preotul.

Oamenii din satul Lada îl iubesc pe protul Danu și îl consideră un înger păzitor. Ei spun că fără părintele Danu, viața comunității ar fi fost mult mai săracă.

Raluca M. crede că părintele face cu adevărat minuni: „Nu întâlnești des un om cu atâta har și chemare în a-i ajuta pe ceilalți. Nu știu cum reușește, dar face minuni pentru copiii din Lada. Și nu doar pentru copii. Sunt și mulți oameni în vârstă care trăiesc și sunt bine datorită lui”.

Satul Lada din județul Teleorman are o populație îmbătrânită și foarte sărăcă. Copiii și bătrânii din zonă trăiesc la limita sărăciei, pentru că o mare parte a populației din zonă nu are acces la piața muncii.