Ingredientele INTERZISE care se găsesc în 90% din înghețata care se vinde în România

Publicat: 10 08. 2016, 11:14
Actualizat: 10 08. 2016, 11:25

„Ce ne-a îngrijorat la acest studiu au fost coloranții artificiali, cum ar fi tartrazina, carminul, azorubina, un colorant care se folosește în industria textilă, pe care l-am regăsit și în înghețată. Producătorii  sunt obligați să pună pe etichetă anumite mențiuni că poate fi afectată activitatea și atenția copiilor”, spune Costel Stanciu.

De asemenea, o atenție sporită trebuie acordată produselor alimentare destinate copiilor, femeilor însărcinate și vârstnicilor, deoarece aceștia nu au sistemul imunitar precum cel al unui adult, iar coloranții favorizează apariția tulburărilor de comportament la copii, precum ADHD sau a rinitelor alergice, mai spune Stanciu.

„Unu din patru copii suferă de o boală alergică, cea mai frecventă este rinita alergică, manifestată prin strănut, lăcrimarea ochilor, simptome care se vor regăsi și la adultul de  mai târziu și îi vor afecta randamentul la locul de muncă.”

Studiile realizate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România se fac împreună cu o echipă de specialiști, nutriționiști și profesori, iar rezultatele sunt menite să educe părinții în alegerea mai atentă a alimentației copiilor.

„Ne-a îngrijorat la unele sortimente cantitatea ridicată de acizi grași saturati. Asociația Americană a Inimii nu recomandă mai mult de 16 grame de acizi grași saturați, pentru că aceștia dau boli cardiovasculare, în special infarctul miocardic și accidentele vasculare care sunt printre cauzele de deces în România și Uniunea Europeană.”

Citește în continuare pe zf.ro.