INSCOP: Sondajul a fost realizat la cererea Institutului de Științe Politice din cadrul academiei

Publicat: 15 05. 2019, 15:18
Conducerea Academiei Române consideră că educația on-line ar trebui să fie complementară celei în clasă

„1. INSCOP Research a realizat un sondaj de opinie la nivel național în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019 la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Aceste informații au fost incluse, de altfel în toate comunicările anterioare ale INSCOP Research referitoare la acest sondaj.
2. Sondajul de opinie, care include numeroase teme de cercetare de interes, a fost lansat public, în prezența unei numeroase asistențe, în Aula Academiei Române în data de 13 mai 2019, la ora 11. Evenimentul a fost organizat de către clientul care a comandat cercetarea. De asemenea, evenimentul, locația și titulatura acestuia, au fost anunțate public încă de săpătămâna trecută, printr-un comunicat de presă.
3. Denumirea cercetării „Barometrul de opinie publică al Academiei Române” dată acestui sondaj de opinie a fost stabilită la propunerea instituției care a comandat cercetarea, respectiv a Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. În calitate de furnizor de servicii în domeniul cercetării sociologice, INSCOP Research nu stabilește denumiri personalizate cercetărilor pe care le realizează. Atribuirea unei denumiri specifice pentru o anumită cercetare sociologică este decizia exclusivă a clienților noștri pe care o respectăm integral”, se arată în reacția institutului de sondare, după afirmațiile publice din ultimele zile.

În același comunicat de presăs este menționat faptul că INSCOP Research va publica date detaliate din acest sondaj de opini cu privire la alte teme de interes.

„În zilele următoare, INSCOP Research va publica, cu acordul clientului care a comandat cercetarea, date detaliate din acest sondaj de opinie pe următoarele teme: direcția țării și a Uniunii Europene, sursele de îngrijorare ale românilor și încrederea în instituții interne și internaționale, valorile naționale ale românilor, opiniile privind securitatea națională și politica externă, percepția populației asupra băncilor, consumul cultural, religiozitatea românilor și percepția asupra Bisericii. De asemenea, în perioada următoare, clientul care a comandat sondajul va pune la dispoziția publicului baza de date”, se arată în comunicatul remis Mediafax.

Conducerea Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu”, cea care a comandat barometrul de opinie publică referitor la încrederea politicenilor, spune că va continua demesul și că Academia nu este responsabilă în niciun fel de rezultatele cercetăriilor desfășurate de insituțiile din subordine.

Prezidiul Academiei a negat, marți, comandarea sondajului lansat drept Barometrul de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP Research: „Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română”, arată un comunicat remis Mediafax.

Acționarii INSCOP Research sunt Mihali Gheorghe Cornel din Sibiu, Cornea-Luca Ada (București), arată datele Registrului Comerțului.

Pe datele furnizate de Registrul Comerțului se arată că foștii acționari ai INSCOP sunt: Rache Aurelian-Felix (fostul consilier al fostului premier Mihai Tudose) și Remus-Ioan Stefureac, acesta fiind în prezent, consilier la Ambasada României în SUA, potrivit site-ului ambasadei.