Instanța supremă a decis ca dosarul lui Sebastian Ghiță să fie rejudecat

Publicat: 06 11. 2019, 14:49

„Desființează sentința penală apelată și trimite cauza spre rejudecare Secție Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în minuta instanței. Decizia este definitivă.

Magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție au decis, în aceeași cauză, să respingă ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecată pe Sebastian Ghiță si Iulian Bădescu, cu acuzațiile de dare și luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Potrivit DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar a municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiță, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploiești, sponsorizat de acesta, o finanțare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei. Pentru alocarea finanțării, Iulian Bădescu ar fi pretins și primit de la Sebastian Ghiță, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de afacerist un imobil în Ploiesti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat doar 124.000 de lei.

În primă instanță, atât Sebastian Ghiță, cât și Iulian Bădescu au fost achitați.