Institutul Cantacuzino infirmă cazul suspect de antrax din județul Galați

Publicat: 15 02. 2012, 10:26
Actualizat: 25 06. 2012, 08:07
nstitutul Cantacuzino - Centrul Național de Referință pentru Zoonoze a informat, miercuri, Ministerul Sănătății Publice despre infirmarea cazului suspect de antrax din localitatea gălățeană Priponești.

Institutul Cantacuzino – Centrul Național de Referință pentru Zoonoze a informat, miercuri, Ministerul Sănătății Publice despre infirmarea cazului suspect de antrax din localitatea gălățeană Priponești.

Astfel, în serul recoltat de la pacienta B.V și transmis în data de 10 septembrie, pentru analize la Institutul Cantacuzino, nu s-a identificat B.athracis și nici nu au fost detectați anticorpi B anthracis.

În 8 septembrie, o femeie în vârstă de 59 de ani dintr-o comună gălățeană a murit la Spitalul de Urgență din Galați, la o zi după ce fusese internată cu diagnosticul de traumatism toracic, în urma autopsiei stabilindu-se că o posibilă cauză a decesului ar fi putut fi antrax-ul.

Femeia a fost internată în Spitalul de Urgență Galați, în 7 septembrie, fiindu-i pus diagnosticul de traumatism toracic. În pofida intervenției chirurgicale imediate, femeia a decedat o zi mai târziu.