Institutul „Marius Nasta” are un singur epidemiolog. Cazurile de COVID s-au triplat

Publicat: 31 07. 2020, 18:59
Actualizat: 06 04. 2021, 17:59
Institutul „Marius Nasta” are un singur epidemiolog. Cazurile de COVID s-au triplat  / Sursă FOTO: Pixabay - Caracter Ilustrativ

Institutul „Marius Nasta” din București are un singur medic epidemiolog. Numărul cazurilor în Terapie Intensivă şi de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus s-a triplat față de săptămâna trecută.

Presiunea pe compartimentul COVID este crescută.

Potrivit managerului Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, presiunea pe compartimentul COVID este crescută.

„Este un deficit de personal dacă vorbim de secţia ATI. În Institut avem un singur epidemiolog, ar fi foarte bine să fie mai mulţi, e nevoie tot mai multă de prezenţa acestor specialişti care pot să ordoneze şi să ajute întregul circuit al pacientului”, a afirmat Mahler, relatează Mediafax.

De asemenea, preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a afirmat că la ATI nu există niciun caz programat, toate sunt mari urgenţe, pacienţi în suferinţă majoră, aflaţi în pericol de moarte şi care trebuie internaţi „atunci când necazul vine”.

În Capitală sunt, în total, 45 de unităţi sanitare, iar în multe dintre ele există capacitate ATI, cu ajutorul căreia s-ar putea degreva măcar o parte din activitatea intensă din cele şase spitale din linia 1, 2 şi suport Covid din Capitală.

Câţi români sunt, de fapt, infectaţi cu Covid-19? Managerul unei clinici medicale private spune că aproximativ 10% din populaţia din mediul urban ar fi fost sau este infectată cu noul coronavirus

Mihai Lala, manager de clinică privată, a afirmat că procentul celor infectați cu noul coronavirus ar fi mult mai mare decât cel oficial. Potrivit acestuia, aproximativ 10% dintre persoanele din mediul urban ar fi fost sau sunt infectate cu noul coronavirus.

Potrivit lui Lala,  aproximativ 10% din populaţia mediului urban este ori a fost infectată cu virusul COVID-19.

„Noi, ieri, am depistat un procent de aproximativ 25%. Un sfert dintre cei testaţi au fost pozitivi. Având în vedere că prioritizăm simptomaticii, contacţii direcţi, procentul este un pic mai mare decât este media pe ţară. Pot să vă dau o estimare: cred că acum undeva la 10% în mediul urban este sau a fost pozitiv.  Nu am o imagine despre mediul rural, bănuiesc că acolo situaţia este un pic mai bună. Dar pe mediul urban, conform simulărilor noastre, cam acesta e procentul, 10%”, a afirmat, pentru DC News TV, Mihai Lala.