Interviu cu Laszlo Tokes, la 20 de ani de la Revoluție

Publicat: 16 02. 2012, 10:03
Actualizat: 20 02. 2012, 18:47
Omul care a aprins, la Timișoara, scânteia Revoluției din '89, Laszlo Tokes, consideră că de atunci România a progresat foarte puțin din cauză că fosta nomenclatură și foștii securiști sunt la putere în politică și economie, iar românii nu pot avea un trai mai bun fără recunoașterea adevărului și reinstaurarea moralei.

Omul care a aprins, la Timișoara, scânteia Revoluției din ’89,Laszlo Tokes, consideră că de atunci România a progresat foartepuțin din cauză că fosta nomenclatură și foștii securiști sunt laputere în politică și economie, iar românii nu pot avea un trai maibun fără recunoașterea adevărului și reinstaurarea moralei.

La două decenii de la manifestațiile care au pornit din fațacasei sale din Timișoara, Laszlo Tokes constată stupefiat că, laTârgu Mureș, se pregătește ridicarea unei statui a generaluluiȘtefan Gușă, care în 1989 era șef al Statului Major General, întimp ce la Scornicești va fi dezvelit bustul lui NicolaeCeaușescu.

Tokes spune că timișorenii au o „amintire proastă” despre ȘtefanGușă, „cel care a fost trimis de Ceaușescu și a tras în mulțimeademonstranților din Timișoara” și pe care „moartea nu îl scuză deinfracțiunile comise în vremea aceea”.

Citește interviul acordat deLaszlo Tokes agenției Mediafax pewww.mediafax.ro