Interzicerea accesului adolescenților sub 16 ani la rețelele sociale, pe lista proiectelor UE

Publicat: 16 12. 2015, 11:09
Actualizat: 16 12. 2015, 13:37

Noul proiect de lege european ar putea interzice accesul adolescenților sub șaisprezece ani la rețelele sociale precum Facebook sau Twitter. Cu toate că ar putea să pară o decizie radicală, acesta a pornit de la nivelul sporit de agresivitate online, care în ultimii ani a făcut tot mai multe victime. În condițiile în care există cazuri în care adolescenții sunt agresați online, iar unii ajung chiar să se sinucidă, este clar că unele măsuri trebuie luate.

Dacă proiectul va fi aprobat, se va aplica la nivelul întregii Uniuni Europene, tinerii din România fiind și ei afectați de aceste măsuri.

Există și voci care nu sunt de acord cu astfel de măsuri, argumentând că rețelele sociale sunt un loc în care copiii pot obține ajutorul de care au nevoie: ,,Internetul poate reprezenta un mod prin care copii să obțină ajutorul de care au nevoie când suferă de abuz, când locuiesc cu membri ai familiei dependenți de droguri și alcool sau când caută suport confidențial de la membri ai comunității LGBT, iar acestea sunt doar câteva exemple.” Pe Twitter, mai multe persoane au detaliat experiențe în care, datorită rețelelor sociale au trecut peste experiențe dramatice deoarece au intrat în contact cu persoane și comunități de oameni care au trecut prin ceva similar. În acest fel, ei au fost ajutați să-și dea seama că nu sunt singuri pe lume, scrie playtech.ro.