Invazie de păianjeni „Văduva Neagră”, pe plaja dintre Agigea și Tuzla

Publicat: 15 02. 2012, 09:53
Actualizat: 16 02. 2012, 06:22
O invazie de păianjeni identificați de biologi ca fiind „Văduva Neagră" a fost semnalată pe plaja dintre Agigea și Eforie de o echipă de specialiști aflată în practică pe litoral.

O invazie de păianjeni identificați de biologi ca fiind „Văduva Neagră” a fost semnalată pe plaja dintre Agigea și Eforie de o echipă de specialiști aflată în practică pe litoral.

Aceștia au găsit, în două zile, pe plaja dintre Agigea și Eforie, 200 de exemplare, ceea ce este foarte mult, potrivit aprecierilor profesorului Gheorghe Mustață, directorul stației de biologie marină de la Agigea.

 „Exemplarele aduse la studiat sunt din specia Văduva Neagră”, a declarat Mustață. Echipa este formată din studenți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, și este condusă de un cercetător, fiind în practică pe litoral.

Plaja pe care au fost descoperiți păianjenii este una sălbatică, cu vegetație, dar unde localnicii fac deseori plajă. Biologii avertizează că păianjenii „Văduva Neagră” fac parte dintr-o specie de deșert și sunt periculoși pentru cardiaci și copii.

Până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri de persoane mușcate de păianjenii respectivi.