Invenția care te-ar putea face mai fericit la birou

Publicat: 16 08. 2012, 11:47
Actualizat: 23 08. 2013, 02:18

A fost creat LimbIC, scaunul de birou de ultimă generație, care nu este benefic doar pentru postura corpului, ci și pentru starea de spirit, scrie Daily Mail.

Doctorul elvețian Patrik Kunzler și designer-ul Ben Fluri au gândit realizarea neconvenționalului obiect de mobilier. Fără mânere și spătar, obiectul este format din două părți construite exact după formele corpului, părți gândite astfel încât să urmeze mișcările persoanei care stă pe el, asigurând o postură relaxată a corpului. Poziția și starea de comfort pe care le asigură produc, spun cei care l-au creat, un efect pozitiv asupra performanței, creativității și stării de spirit.

Scaunul se comercializează la prețul de 8.450 de dolari. Patrik Kunzler spune că ideea creării unui astfel de obiect i-a venit după ce studiile au arătat că statul la birou pentru mult timp are efecte negative atât asupra sănătății fizice cât și mentale.

Sursa: bornrich.com

Numit după sistemul limbic (parte a creierului care stimulează emoțiile), LimbIC este primul astfel de scaun care combină design-ul și neuroștiințele, potrivit aceleași surse.

„Poziția verticală pe care o ai stând pe acest scaun relaxează discurile intervertrebale de la nivelul coloanei, evitând punctele de presiune. Folosind scaunul, se îmbunătățește simțul tactil și circulația, și se asigură un sentiment de echilibru” explică doctorul Patrik Kunzler.

Potrivit lui Kunzler, scaunul se adresează celor care petrec foarte multe ore la birou, dar și artiștilor, meșterilor, dentiștilor, doctorilor sau terapeuților.