Invitat la un dineu, un agent al Penitenciarului Oradea, găsit mort în piscina unui hotel

Publicat: 28 04. 2018, 20:28

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că din concluziile preliminare ale raportului de constatare medico-legal reiese că decesul agentului a survenit ca urmare a înecului.

„Avem un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor având ca obiect decesul unui angajat al Penitenciarului Oradea. Așa prevede procedura, în cazul unor morți suspecte se înregistrează dosar penal. Din concluziile preliminare ale raportului de constatare medico-legal reiese că decesul a survenit ca urmare a înecului. Victima a fost găsită în piscina unui hotel din Oradea, unde aceasta se afla împreună cu un grup de colegi. A fost un accident nefericit. Continuă cercetările pentru a se stabili circumstanțele în care s-a produs decesul”, a spus Cotrău.

Purtătorul de cuvânt al Peniteciarului Oradea, Adina Bîrda, a declarat, la rândul său, că victima avea 46 de ani, era magazioner în cadrul penitenciarului și avea gradul de agent șef principal.

„Vineri a avut loc la un hotel din Oradea un dineu pentru a marca împlinirea a 35 de ani de la reînființarea penitenciarului la care au fost invitați toți angajații instituției. Programul nu prevedea și servicii de piscină. Există o anchetă în derulare care va stabili cauzele producerii evenimentului”, a subliniat Bîrda.