Ioana Maria Vlas: „Domnul Vîntu se definește prin anumite principii de viață: «apucă tot ce poți și să nu-ți pese de nimic»”

Publicat: 01 05. 2013, 17:02
Actualizat: 26 03. 2019, 00:14

Fostul președinte al SOV Invest Ioana Maria Vlas nu crede că anul de detenție ispășit pentru șantaj l-a schimbat pe Sorin Ovidiu Vîntu, ea declarând, miercuri, pentru MEDIAFAX, că și-ar fi dorit ca omul de afaceri „să plătească pentru banii pe care i-a furat”.

„E bine că a scăpat de pârnaie săracul Sorin Ovidiu Vîntu, pentru că eu una, care știu ce înseamnă, nu doresc nimănui să ajungă acolo. Așa că-i doresc sănătate. Îmi pare rău pentru el că a ajuns unde a ajuns din pură dorință de a fi cel mai tare din România. Vedeți cum se plătește orgoliul?”, a declarat Ioana Maria Vlas pentru MEDIAFAX.

Fostul președinte al SOV Invest nu crede însă că anul petrecut în penitenciar i-a schimbat principiile omului de afaceri.

„O lecție pentru dânsul a fost poate pentru orgoliul nemăsurat pe care îl are. Din alte puncte de vedere, nu cred că lupul își schimbă năravul. Domnul Vîntu se definește prin anumite principii de viață: «apucă tot ce poți și să nu-ți pese de nimic». Din punctul acesta de vedere, anul de pușcărie nu cred că l-a schimbat”, a afirmat Ioana Maria Vlas.

Ea a spus că nu și-a dorit ca Sorin Ovidiu Vîntu să stea în detenție pentru motivul pentru care a fost condamnat, ci ar fi vrut ca Vîntu „să plătească banii pe care i-a furat”.

„Domnul Vîntu a stat un an de zile în pușcărie, dar eu nu am dorit să stea un an de zile în pușcărie pentru ceea ce a stat. Eu aș fi dorit ca domnul Vîntu să plătească banii pe care i-a furat. Faptul că a stat în pușcărie pentru mine nu este relevant. Acum nu știu dacă mai are acei bani pentru că ultima perioadă a fost o perioadă grea pentru dânsul și a pierdut o mulțime de bani. Dar oricum este frecție la piciorul de lemn pentru că după atâția ani care au trecut lucrurile nu mai pot să fie cele care ar fi trebuit să fie”, a adăugat Vlas.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat la termen, miercuri dimineață, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat pedeapsa de un an de închisoare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță, omul de afaceri fiind așteptat de numeroși bodyguarzi și două limuzine.

În 21 iunie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Curtea de Apel București la un an de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță. Ulterior, la începutul lunii decembrie 2012, Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut 33 de zile din pedeapsa primită.

Astfel, omul de afaceri a fost eliberat la termen miercuri, în 1 mai, din Penitenciarul București- Jilava.

În 2 octombrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa – fostul director Gelsor, decizia nefiind însă definitivă.

În 24 septembrie 2012, Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții (FNI), fiind acuzat de spălare de bani și instigare la delapidare. Suma de 7.289.406 de dolari, stabilită la data prăbușirii FNI, supusă procesului de spălare a banilor urmează să fie confiscată de la Vîntu, au precizat procurorii.

Omul de afaceri a fost deferit justiției de procurorii Parchetului instanței supreme și într-un alt dosar, alături de Liviu Luca, Octavian Țurcan și foștii directori Petromservice Gheorghe Șupeală și Zizi Anagnostopol, pentru spălare de bani și delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind estimat la peste 83,5 milioane de euro.

Daciana Ilie, Mediafax