Iohannis, despre schimbările din scena politică: PSD nu va primi încă un post de premier

Publicat: 22 05. 2019, 17:48

„Sunt convins că rezultatele de la alegerile europarlamentare și de la referendum vor genera schimbări în spațiul politic”, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Întrebat ce se va întâmpla dacă PSD îi va retrage sprijinul politic actualului premier Viorica Dăncilă, șeful statului a anunțat că nu va mai acord un post de prim-ministru social democraților.

„Pot să vă spun, chit că nu vorbim de asta acum, că PSD nu va primi încă o nominalizare de la mine. Să înțelegem că alegerile vor schimba spațiul politic românesc”, a completat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, miercuri, în timpul unei vizite făcute în județul Bacău, că nu îi este teamă de o eventuală pierdere a funcției, deoarece „întotdeauna când te duci pe o funcție știi că va veni și ziua în care pleci”. Reacția premierului a venit în condițiile în care președintele PSD Liviu Dragnea spunea marți, întrebat fiind de relația cu Viorica Dăncilă, că situația va fi analizată după alegeri, moment în care va aștepta de la premier și o propunere legată de remanieri, după ce a refuzat restructurarea prin Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a numit trei premieri propuși de PSD în ultimii doi ani, pe Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și respectiv Viorica Dăncilă.