Iohannis, primul mesaj după atentatele de la Istanbul: ”O atrocitate”

Publicat: 29 06. 2016, 08:56
Actualizat: 29 03. 2019, 22:42

”Atacurile teroriste care au avut loc marți noapte la Istanbul reprezintă o atrocitate. Zeci de oameni și-au pierdut viața și peste 140 au fost răniți, în urma unui act de cruzime îndreptat asupra unor cetățeni nevinovați. Doresc să îmi exprim cele mai sincere condoleanțe pentru familiile îndurerate și suntem alături de cei care se luptă în acest moment pentru viața lor”, a transmis șeful statului, potrivit Administrației Prezidențiale.

El a subliniat, de asemenea, că astfel de atentate trebuie să fie prevenite, iar țara noastră este și va rămâne în continuare un partener angajat în lupta internațională împotriva terorismului.

Cel puțin 36 de persoane au murit și aproximativ 150 au fost rănite în atentatele comise marți seară în incinta Aeroportului internațional din Istanbul, au anunțat oficiali turci, citați de Reuters și CNN. Un atacator a deschis focul la terminalul de plecări cu o armă automată. Apoi toți trei s-au aruncat în aer la și în apropiere de terminalul de sosiri un etaj mai jos, potrivit unor oficiali și martori. Surse din cadrul Poliției turce au afirmat, sub protecția anonimatului, că rețeaua teroristă sunnită Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul internațional din Istanbul.