Ion Aurel Stanciu, directorul general ROMATSA, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Ce se întâmplă cu greva anunțată de controlorii de trafic aerian

Publicat: 25 08. 2015, 23:36

O altă decizie publicată în MO privește numirea lui Marius Humelnicu în postul de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Potrivit unei alte decizii, Virgil Dragoș Titea este eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anunțat luni că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluționate, ei susținând că problemele lor sunt „de viață și de moarte” și privesc siguranța călătorilor.

Luni, sindicaliștii de la ROMATSA au discutat cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

La ieșirea din sediul Ministerului Transporturilor, Gabriel Tudorache, unul dintre liderii sindicaliștilor din Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), a spus că nu mai există altă soluție decât să ceară sprijinul societății civile, pentru că se luptă cu „un sistem bolnăvicios”.

„Este imposibil și nu mai avem încredere să putem să mai negociem, reiterând inclusiv faptul că toate înțelegerile pe care le-am avut cu domnul ministru aici de față, cu directorul celălalt general Cârnu (Fănică Cârnu, directorul general adjunct al ROMATSA, n.r.), nu s-a ținut cont de el, în această măsură nu avem niciun fel de posibilitate sau de încredere, de față cu domnul ministru, domnul Stanciu (Aurel Stanciu, directorul ROMATSA, n.r.) afirmând «Da’ ce am fost eu aici? Nu am făcut eu acest lucru»”.

Angajații ROMATSA îl acuzau pe directorul Aurel Stanciu că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliștii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor.

Directorul general al ROMATSA, Aurel Stanciu, declara la rândul său că sindicatele au avut o poziție inflexibilă privind solicitările angajaților și că unele dintre acestea „exced prevederile legale”.